Osallistumisohjeet (päiv.3.6.2014)uusi tieto 3.6.2014 
Olen päätynyt nyt ratkaisuun, että osallistumistöiden tulee olla uusia, aiemmin julkaisemattomia, juuri tähän haasteeseen tehtyjä. Samalla työllä ei siis voi osallistua muihin haasteisiin.


-Haasteet kestävät suurinpiirtein kalenterikuukauden.

-Haaste ilmestyy kuun alussa ja sulkeutuu kuun viimeisenä päivä klo 23:55 automaattisesti.

-Palkinto arvotaan kaikkien ohjeen mukaan osallistuneiden kesken. Palkinto arvotaan noin viikon sisällä haasteen umpeuduttua. Palkinto lähetetään noin viikon sisällä arvonnasta.

Arvonnan edellytykset/säännöt
-Osallistumistyön tulee olla tehty ohjeen mukaan. Ohjetta saa ”pikkuisen” soveltaa, mutta osallistumistyön tulee olla hyvin selkeästi tunnistettavissa ohjeen mukaan tehdyksi. Jos arvonta osuu sellaisen osallistumistyön kohdalle, jota ei voida selkeästi tunnistaa ohjeen mukaan tehdyksi, arvotaan palkinto automaattisesti uudelleen ilman erillisilmoitusta.

-Palkinto arvotaan mikäli haasteessa vähintään 10 osallistujaa. Jos osallistujia on vähemmän, arvotaan kyseinen haaste seuraavan haasteen yhteydessä.

-Palkinnon saajan yhteydenotot sähköpostilla villakeijuinfo (miukumauku)gmail.com, yhteystietojen kera, kiitos!=)

-Kaikki ajat ovat "noin"-aikoja, koska järjestän tätä haastetta toisen ja omaksi ilokseni, vapaa-aikani puitteissa, joten "ilmestyy noin" ja "arvotaan noin" käsitteet johtuvat siitä. Ei siis kannata olla huolissaan, vaikka haasteen ilmestyminen, entisen arpominen tms. myöhästyisi joskus viikon parikin, luultavasti silloin on töissä tai omassa elämässä jotain hässäkkää=) 

OHJEET KORTTIKUVAN LATAAMISESTA


A) Lue kohdan A ohjeet mikäli sinulla EI ole blogia.

B) lue kohdan B ohjeet mikäli sinulla on BLOGI.


A) Jos sinulla ei ole blogia (URL-osoitetta), voit ladata korttisi kuvan suoraan tietokoneeltasi alla olevien kuvaohjeidenmukaan.

A1) Haasteen alapuolella jonne osallistujien kortit ilmestyvät on sininen palkki "Add your link", klikkaa siitä.


A2) Jätä kohta "Link" tyhjäksi. Kohtaan "Link title" kirjoita oma nimesi tai nimimerkkisi jonka haluat näkyvän muille. E-mail kohtaan kirjoita sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain haasteen ylläpitäjälle, ei muille osallistujille.
A3) Vieritä sivua alaspäin kohtaan "Image source"  jossa valitaan mistä haluat ladata korttisi kuvan. Valitse "Upload" ja paina vielä sen jälkeen uudestaan punaista palkkia "Click to upload a file" (=lataa tiedosto) A4) Siitä avautuu oman tietokoneesi tiedostokansiot. Avaa se kansio jonne olet korttisi tallentanut ja valitse oikea kortti. Oikeassa alareunassa on "Avaa" painike, klikkaa siitä.
A5)
A6)Paina lopuksi "Done" (sininen palkki)A7) Lopuksi ohjelma kysyy että mitä tehdään seuraavaksi. Pääset takaisin haasteeseen klikkaamalla vaihtoehtoa "Take me back to the linkup!"


OHJE B: Jos sinulla on Blogi ja haluat osallistua siten, että muut osallistujat pääsevät nimimerkkiäsi klikkaamalla tutustumaan blogiisi, niin toimi näiden ohjeiden mukaisesti:

 B1) Paina "Add your link"

B2) Kirjoita kohtaan Link blogipostauksesi osoite (ei siis pelkkä blogin osoite, vaan sen postauksen osoite, jossa kyseinen korttikuva sijaitsee, kts.lisätietoa kohdasta B3)

 B3) Tarkennusta ylläolevaan "Link" tekstiin. Saat Link-kohtaan oikean osoitteen menemällä blogiisi ja klikkaa kirjoituksen otsikkoa, jossa osallistumiskorttikuvakin on. Tässä esimerkissä "Anjan pöllökortti".

B4) Otsikon painaminen lisäsi tekstiä (eli tarkennusta) ylös valkoiselle osoiteriville (normaalin blogiosoitteen perään, jatkoksi.)Kopioi koko osoiterivi (maalaa se koko rivi ja paina hiiren oikeanpuoleista nappulaa ja valitse "kopioi" ja mene sen jälkeen viemään se haasteen "Link" riville, paina sillä rivillä taas hiiren oikeanpuoleista nappulaa ja valitse "liitä", jolloin osoiterivin pitäisi ilmestyä siihen.

B5) Vieritä sivua alaspäin kohtaan "Image source" ja valitse "Blog". (eli valitaan kuvan lähteeksi blogi.


B6) Ruudulle ilmestyy kuvat siitä postauksesta, jonka otsikkoa klikkasit ja kopioit osoiterivin. Valitse kuvista juuri se korttikuva, jolla aiot haasteeseen osallistua. Paina hiirellä kuvan päällä ja klikkaa sen jälkeen sinistä palkkia "Select" jolloin valitsemasi kortti ilmestyy oikeaan reunaan sammakkokuvan tilalle.


B7) Paina lopuksi vielä sinistä palkkia "Done"


B8) Ja vielä viimeiseksi ohjelma kysyy sinulta mitä haluat tehdä seuraavaksi, niin klikkaa sinistä palkkia "Take me back to the linkup!" niin pääset takaisin  haasteeseen.
KUVAKOKO
-InLinkz ei hyväksy liian suuria kuvakokoja, joten jos ohjelma herjaa liian suuresta tiedostosta, tulee sinun muuttaa kuvakokoa pienemmäksi.  Mikäli sinulla on ongelmaa kuvakoon muuttamisessa, voit ottaa sähköpostitse yhteyttä.

KUVAKOON MUUTTAMINEN PICASA-OHJELMALLA

1. Kun olet muokannut korttikuvan mieleiseksesi, valitse ohjelman alareunasta "Vie" (eli tarkoittaa kuvan viemistä haluamaasi kohdekansioon, jonne tallennat korttikuvan)

 2. Valitse sen jälkeen "Muuta kokoon..." montako kuvapistettä haluat kuvasi olevan (kuvapiste tarkoittaa kuvan tarkkuutta, terävyyttä). Valinta tehdään liikuttamalla janalla olevaa nuolipalkkia, kts.pinkkinuoli ohjeessa). Muista lopuksi painaa "Vie".

1 kommentti:

  1. Olipas hyvät ohjeet! Mie just tein tilauksen siun puttiikkiin ja aijon kyllä osallistua molempiin haasteisiin!! :) -Aino

    VastaaPoista